Blond yogalärare med glasögon står mot vit bakgrund

Mina utbildningar – yogalärare, doula, gongspel

  • 2016 – 4 heldagar Doulakurs hos Förlossningsgruppen i Göteborg med Åsa Norén och Frida från Viibus Förlossningspedagoger.
  • 2016 – 120 timmar Fördjupningskurs i Gravidyoga/Mamma-Babyyoga vid Yogainstitutet i Karlstad med Birgitta Hedman.
  • 2015 – Grundkurs i Gongspel vid Yogainstitutet i Karlstad med Birgitta Hedman.
  • 2014 – Fördjupningskurs i Yinyoga med Magdalena McWeld.
  • 2008-2009 – 270 timmar Lärarutbildning i Samayoga med Sky Akasha och Swami Vagishananda Sarasvati.
  • 2006 – 1-årig kurs i Iyengaryoga vid Göteborgs Yogacentrum med Leela Hansen (förberedande för lärarutbildning).
  • 2003-2004 – 200 timmar Grundutbildning i Hathayoga (inkluderat Gravidyoga) hos Yoga för Alla med Synne Håkanlind.

Det är viktigt för mig att ha en gedigen kunskap i det som jag undervisar i, därför har jag genom åren utvecklat mina kunskaper inom yoga genom dessa kurser och utbildningar. Yoga har blivit en del av mitt livslånga lärande och växande som människa.

Min yogaresa

Jag började utöva yoga 1999 och blev fascinerad av dess uppenbara enkelhet och effekter. Läraren ledde oss in i yogapositioner som inte alltid var lätta att göra, vilket ledde till många skratt. Motståndet gjorde oss svettiga både fysiskt och mentalt. Jag lärde mig också att slappna av på djupet och att andas naturligt, något jag inte upplevt i andra träningsformer. Det som fick mig att fortsätta var känslan av lugn och glädje efter passen – en harmoni mellan kroppen och sinnet – en inre stabilitet.

Efter några års utövande utbildade jag mig till yogalärare för att kunna arbeta med bland annat friskvård. Samtidigt utbildade jag mig till hälsoutvecklare där anatomi och basmedicin ingick.

Jag är tacksam för all kunskap som alla kompetenta lärare har förmedlat till mig och jag tackar alla mina deltagare för att de ger mig sitt förtroende att bli undervisade i yoga av mig.

Här på Yogakällan leder jag pass i:

Namaste,

Anne Lötjönen Sund