Yogalärare står i position i samayoga

Vad är Sama/Hathayoga?

Vi följer Folkhälsomyndighetens krav på avstånd och hygienrutiner. Ni kan känna er trygga hos oss.   Samayoga  är en mjuk form av hathayoga, intuitivt guidad med värme och omtanke, som passar de flesta kroppar. Klasserna har sin bas i att flöda genom fysiska yogapositioner kopplat till andning samt ibland kortare meditationer och mantran. Det finns influenser av qi gong flöden och mjuka sekvenser för ryggraden från kundaliniyogan. Samayoga kan bjuda på  en möjlighet att landa in i nuet med acceptans för livet och dig själv här och nu.

Yoga handlar inte om prestation utan att möta dig själv och din kropp där den är och lära dig att acceptera dig själv fullt ut med alla dina upplevda konstigheter och härligheter  – en vänlighet mot dig själv.

Här kan du läsa om priser och schema.

Vem kan delta?

Både nybörjare och du som yogat ett tag kan delta i Samayoga. För dig som nyss fått barn passar efter  den så kallade ”barnsängstiden” ( ca 40 dagar efter förlossningen) Mediyoga, Yinyoga och Yoga Soft  Sedan kan du övergå till Samayoga när du känner dig starkare.

Varför borde du delta?

  • Yogan gör dig starkare och mjukare, både fysiskt och mentalt.
  • Dina muskler blir starkare och du bygger styrka för att bli tydligare med vad du vill och tycker är viktigt.
  • Dina leder blir mjuka och flexibla men även inombords så att du får en förståelse för både ditt eget och andras beteende.
  • Yogans effekt ger en friskare kropp, stärker immunförsvaret, ger bättre sömn, mindre oro och värk.

Hur går passet till?

Mjuka fysiska rörelser kombineras med andningsövningar och meditation för att uppnå ett hållbart fysiskt och psykiskt välbefinnande. Stående, sittande och liggande positioner utförs genom passet efter din egen förmåga. Passet avslutas med Yoga Nidra – ledd  medveten djupavslappning.