Hormonyyoga  är ett specifikt yogaprogram som är utformad för kvinnor utifrån den kvinnliga kroppens hormoner och körtlar.

Strålande Kvinna Hormonyoga – medicinsk yoga

Välkomna tjejer, tanter och gummor!  Detta är yogan som vi kvinnor behöver ända från tonåren och under resten av livet för hormonbalans. Våra hormoner spelar oss spratt på olika sätt under livets olika faser, är det inte PMS så kan det vara problem att bli gravid eller klimakteriebesvär. Hormonerna är nyckeln till vårt välbefinnande, de styr humöret, tankeförmågan, energinivån och lusten. Yogan vitaliserar och balanserar hormonsystemet och är dessutom stressreducerande.

Här kan du läsa om priser och schema.

För vem?

  • De flesta kvinnor kan utöva medicinsk hormonyoga för hormonbalans. ( rådfråga alltid din läkare om du är osäker)
  • Vid Klimakterie symtom såsom ”hjärndimma , nedsatt minne, trötthet, svettningar, humörsvängningar, sömnproblem, besvär från leder och muskler, torra ögon och slemhinnor, urinvägsbesvär, minskad sexlust, viktökning, sötsug.
  • Menopausen  är när menstruationen uteblivit i ett år. Symtom som under klimakteriet
  • Förklimakteriet i ca 35-50 års ålder då hormonproduktionen svänger ordentligt. Symtom kan var viktuppgång, ökad PMS, humörsvägningar, infertilitet, ömma bröst mm.
  • Vid besvär med PMS, PMDS,
  • Smärtsam el. utebliven mens samt PCOS.
  • Infertilitetsproblem
  • Sköldkörtelbesvär
  • Efter klimakteriet då man vill stimulera hormonproduktion och bevara sin vitalitet
  • Inkontinensproblem

Hur går passet till?

Kursen är upplagd om 5 ggr: Pris 1600:-. I priset ingår kompendium och inspelade yogapass. Yogapassen får användas under hela kursen.

Söndagenkl 13.00-15.30 Föreläsning och 2 yogapass. Sedan följer 4 måndagar. Passen är anpassade för att ge största möjliga stödjande effekt på hormonsystemet. Vi aktiverar och balanserar samspelet mellan äggstockar, binjurar, sköldkörtel och hypofysen. Delarna består av djupt balanserande andning som är grunden för att minska stress. Lymfmassage, asanas- kropppositioner, rörelser och kroppslås – bandhas med mentalt fokus på områden där vi vill öka energi och cellaktivitet.  Passet avslutas med avslappning och meditation.

Vad är Mediyoga 

Mediyoga är en svenskutvecklad kvalitetssäkrad terapeutisk yogaform utvecklad av Göran Boll på MediYogaInstitutet (MYI) i Sverige och utgår från klassisk Kundaliniyoga med ursprung i norra Indien och Tibet. MediYoga finns idag inom svensk sjukvård och på flertalet stora svenska företag, både som friskvård och rehabilitering. Kärnan i MediYoga är att skapa ökad balans fysiskt, mentalt och emotionellt.

Forskningen på terapeutisk yoga i Sverige, vilken bedrivs på bland annat Karolinska Institutet och Danderyds sjukhus, är i huvudsak utförd på MediYoga. Den visar på mätbart goda effekter på bland annat sömn, smärta, hjärtproblem, ryggproblem, oro och ångest. Den terapeutiska yogan gör oss också mjukare, rörligare i kroppen och lugnare i sinnet. Oavsett om du är frisk eller sjuk kan du ha stor nytta och glädje av yogiska övningar, vilka hjälper dig att skapa ökad hälsa, harmoni och balans i din vardag.

Yogakällan erjuder Mediyoga baspass samt migränprogram

Mediyoga