Kvinna i sittande position för yoga soft

Vad är Yoga Soft?

Yoga Soft är en mildare och mjukare typ av den aktiva Hathayogan. Vi undviker övningar som växlar snabbt mellan olika lägen men passet är fortfarande effektivt. Övningarna utförs stående, liggande eller sittande (på stol eller matta).

Här kan du läsa om priser och schema.

Vem kan delta?

Denna yogatyp passar dig som är lite äldre eller dig som vill träna en mjukare variant. Yoga Soft passar även dig som fött barn nyligen (minst 2 månader sedan), du kan sedan övergå till Hatha/Samayoga.

Varför borde du delta?

  • Du arbetar med din rörlighet och styrka
  • En förbättrad balans hjälper dig att att undvika fall som leder till skador.
  • Ditt skelett stärks upp och skyddas när din muskulära styrka ökar.
  • Regelbunden yoga kan hjälpa dig att lindra och förebygga skador och åldersrelaterade sjukdomar. Yoga är mer än bara den fysiska delen, det handlar också om att skapa harmoni och mental balans genom att hitta fokus och bli tryggare i sig själv.

Hur går passet till?

Vi pallrar upp oss med kuddar och använder block och bälten för att anpassa ställningarna när det behövs. Du får en effektiv och skön genomgång av kroppen.

Du kan sitta på stol och göra rörelser om du inte kan sitta på golvet på grund av problem med höft, knä eller fötter. Varje pass innehåller övningar för rörelse men också andningsövningar, enkel meditation och en extra lång avslappning i slutet.