Position i yinyoga med bolster, kudde och klossar

  Yinyogan leds av Anne Lötjönen Sund , Mia Jonsson och Anna Redin Anne driver Yogakällan  är hälsoutvecklare och utbildad yogalärare i  Yinyoga, Hatha/samyoga, Gravidyoga/ profylax, mediyogainstruktör och lärare i Hormonyyoga.

Mia är sjuksköterska anställd på SÄS i Borås. Hon har utbildat sig i Yinyoga hos Magdalena McWeld och är diplomerad Mediyogainstruktör.

Anna Redin är socionom och är utbildad Hathayogalärare samt utbildad instruktör i Yinyoga hos Magdalen McWeld. Pågående utbildning i Stressreducerande Yoga

Vad är Yinyoga?

Yinyoga står yin för vår bindväv, som är en del av fascian. Under Yinyogan fokuserar vi på yin-delarna i kroppen som skelett, myofascia, bindväv, ligament, inre organ och de så kallade meridianerna inom kinesisk medicin.

Här kan du läsa om priser och schema.

Vem kan delta?

Denna yogaform passar de flesta människor och kroppar. Den är särskilt effektiv för stela och orörliga personer. Du som är överrörlig behöver vara extra försiktig för att inte öka din överrörlighet.

Varför borde du delta?

Yinyoga är ett utmärkt komplement till annan fysisk aktivitet såsom löpning, styrketräning och andra mer dynamiska yogastilar. Yinyogan fyller hela dig med färsk, ny energi och lugnar ditt sinne.

Denna typ av yoga har visat sig hjälpa mot ryggvärk, knä och/eller nackproblem, men framförallt en stressig och prestationsinriktad livsstil då yinyoga är mycket avslappnande och stressreducerande. Gamla blockeringar och stelhet bearbetas och frigörs under dessa pass.

Hur går passet till?

De mycket enkla ställningarna utförs alltid liggande eller sittande. Till skillnad från de flesta andra yogastilar låter Yinyogan dina muskler slappna av helt. Du stannar i varje ställning under flera minuter och övar dig samtidigt på medveten närvaro.

I yinyogan stretchar vi inte, vi drar inte och vi vill undvika att hålla kroppen i ytterlägen. Vi slappnar istället av och låter kroppen vara. Kroppen får sjunka ner i sin egen position efter sin egen förmåga, i så kallad passiv stretch.

Vi använder bolster, kuddar och block för att ge skönt stöd åt kroppen. Passet avslutas med Yoga Nidra – en ledd medveten djupavslappning.

Kvinna i vilande position i yinyoga